пʼятниця, 10 вересня 2010 05:11

"Нехай спершу навчаться шити красиві й недорогі речі, а потім виганяють секонди"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка вибирає одяг на ятках з ношеним одягом біля станції метро Лісова. Каже, деякі речі купує в магазинах на Хрещатику, інші — на секонд-хенді, бо там якісні та недорогі
Киянка вибирає одяг на ятках з ношеним одягом біля станції метро Лісова. Каже, деякі речі купує в магазинах на Хрещатику, інші — на секонд-хенді, бо там якісні та недорогі

Уряд планує заборонити завозити секонд-хенд, щоби підтримати вітчизняну легку промисловість. Про це заявив Михайло Бродський, 51 рік, голова Держкомпідприємництва.

Біля метро Лісова в Києві працюють 10 металевих павільйонів із секонд-хендом.

— Юбки по 5 гривен, подходим. Рубашки по 10, покупаем, — чути з обох боків торговельного ряду. На палатці висить табличка, вирізана з картонного ящика "Елітний одяг з Європи". Павільйонами ходить жінка років 40, одягнена в дорогий костюм, на пальцях обох рук — каблучки. Каже, купує деякі речі в дорогому магазині на Хрещатику "Гранд гелері", а деякі на секонді, бо вони якісні й дешевші. Називатися соромиться.

Киянка Лариса Гончаренко, 50 років, міряє червону вітровку за 40 грн.

— Нехай спершу в нас навчаться шити красиві й недорогі речі, а потім виганяють секонд-хенди. Куди ж мені йти скуплятись, якщо для мене оця куртка за 40 гривень і то дорого.

— Та не закриють їх. Із секондом депутати самі пов"язані. Тут їхні інтереси, — втручається чоловік, який міряє светра.

У першому від входу павільйоні людей найбільше — близько 20. Міряють теплі светри по 40 грн.

На Лісовій купують вбрання музиканти з гурту "Квест пістолс"

Марина Лаврова, 27 років, торгує на Лісовій рік. Доти продавала секонд біля метро Шулявська.

Каже, раз на два місяці на Лісовій купують вбрання музиканти з гурту "Квест пістолс". На Шулявці в Марини брала речі покійна акторка Маргарита Криніцина.

Продавщиця 25-річна Алла із сусіднього павільйону працює на секонді рік, бо не вступила до Інституту внутрішніх справ.

— У нас одягаються жінки з податкової, весь "Даринок". Продавці тут купують сорочку за 25 гривень, а продають її у чотири рази дорожче, — розказує. Показує бавовняну сіро-синю сорочку з короткими рукавами за 10 грн. На вигляд як нова: комір не витертий, колір насичений. На "Даринку" — речовому базарі неподалік — така сама, запакована, коштує 90 грн.

— До кризи на секонд-хенді було багато нових речей. Європейці легко викидали речі, які їм не підійшли. Тепер із нового залишився одяг, який не продали в магазинах. Його продавці крамниць теж кидають у контейнери, — каже голова Асоціації секонд-хенду Магер Таддах, 41 рік.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай спершу навчаться шити красиві й недорогі речі, а потім виганяють секонди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути