вівторок, 19 червня 2018 06:30

Негода триватиме до 22 червня

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/SERGEY PONOMARENKO
  17 червня біля села Приморське Кілійського району Одеської області утворився смерч. Рухався над морем, здіймав у повітря воду. Шкоди людям не завдав
17 червня біля села Приморське Кілійського району Одеської області утворився смерч. Рухався над морем, здіймав у повітря воду. Шкоди людям не завдав

Протягом минулих вихідних Україною пройшли зливи і грози, випав град і пронеслися смерчі.

17 червня біля села Приморське Кілійського району на Одещині пронісся смерч. Того ж дня Вінницю залила злива. Почалася об 16:45, за півгодини випав град. На вул. Соборній і Коріатовичів вода сягала рівня вікон автомобілів. У місті утворилися затори. За годину гроза припинилася.

У Львові в неділю пройшла гроза з градом. Переповнилися стічні каналізації, центральні вулиці міста залило водою.

Уночі 17 червня через сильні пориви вітру та грози без електроенергії залишилися 55 населених пунктів у Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Миколаївській і Сумській областях. Спрацювала система захисту ліній електропередач. Місцеві бригади об­ленерго відновили електропостачання.

Найбільших збитків негода завдала 15 червня — без електрики залишилися понад 300 населених пунктів у Київській, Він­ницькій, Житомирській і Черкаських областях. У Голосіївському районі столиці поламане дерево вбило жінку.

У місті Васильків на Київщині вітер зірвав дахи у вісьмох будинках.

Синоптики Укргідрометцентру попереджають про підйом рівня води у басейнах річок Сян, Дністер, Прут, Серет і Західний Буг.

Зливи і сильні пориви вітру будуть на території України до кінця тижня. Після 22 червня прийде потепління. Очікують до +32°С.

Зараз ви читаєте новину «Негода триватиме до 22 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути