вівторок, 25 січня 2011 02:00

Наркобарон привітав харків'ян із Новим роком

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Біґ-борд з новорічним привітанням на вулиці Пушкінській, 18 у Харкові
Біґ-борд з новорічним привітанням на вулиці Пушкінській, 18 у Харкові

Біґ-борд у біло-синіх кольорах із написом "С Новым годом! Харьковчане" на будинку по вул. Пушкінській, 18, з'явився на початку 2011-го. З великої розтяжки на городян посміхається вусань. За два тижні користувачі міського порталу "Харківфорум" упізнали в ньому Пабло Ескобара — колумбійського наркобарона, терориста й контрабандиста. На запитання, хто повісив плакат, орендарі будівлі розводять руками.

— Цю площу орендують кілька рекламних агенцій. А нам вони не звітують, хто й що вішає, — каже власник одного з магазинів у будинку Іван Челомбітько.

У міському управлінні містобудування й архітектури, що дає дозволи на розміщення реклами, відмовилися називати агенції, які мають право розташовувати тут свою продукцію.

У правоохоронних органах говорять, ця будівля належить підприємцю Ігореві Гаврилову. 2008 року його затримали в Одесі із кокаїном. Даючи свідчення, зізнався, що постачав наркотики тодішньому секретареві міськради Геннадієві Кернесу, меру Михайлові Добкіну та його брату депутату облради Дмитрові Добкіну. Ту справу закрили за браком доказів.

— Гляньте, цей плакат точно копіює привітання з Новим роком від мера Геннадія Кернеса. Тільки замість нього — наркобарон, — говорить політолог Ірина Куцько. — І висить оте "привітання" неподалік мерії. Це може бути своєрідним знаком.

Зараз міським головою є Геннадій Кернес.

Ескобар увійшов в історію як один із найзухваліших і найжорстокіших злочинців XX ст. не тільки Колумбії, а й світу. Так пише енциклопедія "Вікіпедія". Він убивав суддів, прокурорів, журналістів, знищував цивільні літаки, поліцейські дільниці. Своїх жертв страчував особисто. 1989 року журнал "Форбс" оцінив його статки в $30 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Наркобарон привітав харків'ян із Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути