четвер, 03 лютого 2011 02:30

Найкращих читачів повезуть до Львова

Учнів шостих і сьомих класів Форум видавців запрошує взяти участь у щорічному всеукраїнському конкурсі "Найкращий читач України-2011". Із 1 лютого у всіх обласних дитячих і сільських бібліотеках відбиратимуть учасників. Діти можуть туди звернутися і до 20 лютого заповнити книжкові щоденники, письмово розповісти про улюблену книжку. Інформація про конкурс є на сайті Форуму bookforum.com.ua.

У травні переможці з'їдуться до Львова на фестиваль дитячого читання "Книгоманія". Тут їм вручать подарунки і книжки, проведуть екскурсії, спортивні ігри, зустрічі з письменниками та співаками.

— Маємо таку державну проблему, що читання серед дітей не є популярним, — говорить координатор конкурсу Христина Сташко. — До акції ми долучили авторитетних людей — представників шоу-бізнесу, які на своєму прикладі розкажуть про користь книжок. Діти дізнаються про уподобання своїх ровесників, посперечаються про найцікавіші книжки, зустрінуться з улюбленими авторами. Це має змінити на краще громадську думку про бібліотеки. Ми хочемо сприяти тому, щоб діти мали рівні умови доступу до літератури на різних носіях — друкованих і електронних. Незалежно де вони живуть, у селі чи місті.

Торік у конкурсі взяли участь 141 тис. дітей з усіх областей. Загалом за 10 років існування заходу — 367 тис. школярів, читачів 880 дитячих і сільських бібліотек.

Зараз ви читаєте новину «Найкращих читачів повезуть до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути