четвер, 13 березня 2008 07:07

На стіні храму на Закарпатті з"явилася Богородиця

На стіні сільського храму в Червоному Ужгородського району Закарпаття з"явився образ Богородиці.

— У вересні 2007 року я їздив до Почаєва, — розповідає настоятель православного храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Михайло. — Купив ікону Казанської Богоматері. Ми її  прикріпили до піддашника церкви. 23 лютого, у суботу, перед вечірньою молитвою ікона раптово впала на землю, хоча вітру в той час не було. Скло побилося. Коли вірники глянули вгору — гвіздки, які тримали образ, були на місці. А на білій ламберії піддашника з"явилося зображення Богоматері.

Із протилежного боку ікони було тверде фанерне покриття, тому образ не міг перебитися на ламберію, вважають жителі Червоного. Образ знову засклили і тепер тримають у церкві. До села почали з"їжджатися туристи. Щодня біля церкви стоять один-два мікроавтобуси. Зображення на піддашнику дедалі червоніє. Спробували змити, але не вдалося.

Дива траплялися на Закарпатті й раніше. 2002-го на Іршавщині, в урочищі Джублик, Богородиця з"явилася двом місцевим дівчатам. А торік у Чинадійові знайшли хрест у розколотому дубі.

Зараз ви читаєте новину «На стіні храму на Закарпатті з"явилася Богородиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути