пʼятниця, 27 червня 2008 07:13

На острові Зміїний збудують розважальний центр

Із 60 до 200 осіб збільшиться населення селища Біле на острові Зміїний. Там планують звести шість житлових будинків, адміністративний комплекс, церкву та провести перші вибори до селищної ради.

На острові збудують міні-пекарню, магазини, пральню, лікарню, лазню, сауни, розважальний центр, різні майстерні. Створять іхтіологічну лабораторію та науково-дослідну зону Одеського університету ім. Іллі Мечнікова. Розробляють план будівництва двох готелів на 100–150 місць кожен. Хочуть для православних християн збудувати церкву. Для цього зібрали 250 тис. грн. Інші забудови почнуться, коли знайдуть інвестиції.

За територіальну приналежність острова Зміїний 10 років з Україною сперечається Румунія. Наша влада називає його островом із правом власності на шельф, підводну окраїну, яка примикає до суші. А Румунія вважає скелею без такого права. Справу розглядає Міжнародний суд ООН. Він має постановити, де в Чорному морі проходитиме кордон між країнами і кому дістануться багаті на нафту та газ ділянки шельфу.

Зараз ви читаєте новину «На острові Зміїний збудують розважальний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути