Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2015 07:00

На місцях демонтованих кіосків відкривають сквери

Поряд зі станцією метро Лівобережна міська влада демонтує МАФи. Їх вивозять на кладовище демонтованих кіосків за межі столиці.

— Півтора року боремося з ­МАФами. Більшість із них стоять незаконно. Власники не платять податків за оренду, не оплачують комунальних послуг. Деякі приєднуються до електромереж будинків і ­їх мешканці автоматично мусять сплачувати комуналку ще й за кіоски, — розповідає 28-річний Олег Петровець, депутат Київради. Ініціює знесення МАФів. — Встановлюють їх зазвичай уночі. Власник привозить вагончик у зону скупчення людей і залишає на тиждень. Якщо за цей час його ніхто не чіпає, то завозиться обладнання, починається торгівля. Багато хто, знаючи, що працюють незаконно — наймають озброєну охорону. Був випадок, коли охоронці заважили знести МАФ біля готелю "Турист".

Компенсації за знесені кіоски власники не отримують.

— На це не можуть розраховувати, бо торгують незаконно. Єдине, що напередодні знесення ставимо власників до відома, аби могли забрати свої речі з вагончиків. Підприємці невдоволені. Та маю близько трьох тисяч підписів киян за знесення кіосків. Показую їх тим, хто захищає МАФи, — додає Петровець.

МАФи демонтують й у інших районах міста. На звільнених місцях облаштовуватимуть зони відпочинку. У Святошинському районі на місці МАФів біля озера Віра з'явився сквер, встановили лавки.

Зараз ви читаєте новину «На місцях демонтованих кіосків відкривають сквери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути