неділя, 26 серпня 2007 16:51

На лікування Вікторії Лях потрібно 200 тисяч євро

Автор: фото: Олена ТАЛАЄВА
  На свій п’ятий день народження Вікторія Лях змогла самостійно вийти з палати у коридор лікарні
На свій п’ятий день народження Вікторія Лях змогла самостійно вийти з палати у коридор лікарні

Останні півтора року харків"янка Вікторія Лях живе у лікарні. Дівчинка хвора на рак мозку. 29 липня вона відзначила свій п"ятий день народження в онкологічному науково-практичному центрі в Москві.

Два роки тому, після першої операції з видалення мозкової пухлини, у Віки паралізувало лівий бік тіла. Дівчинка не може самостійно ходити. Та на свій день народження вона сама вийшла в коридор до гостей.

— Коли в мене поліпшаться показники крові, я поїду до дельфінів, — обіцяє Віка.

При зрості 100 см дівчинка важить 12 кг. Через опромінення втратила волосся й зуби. Змалечку її виховують бабуся й дідусь.

— Віку двічі оперували в Києві, в Інституті нейроонкології, — каже її дідусь, 47-річний Сергій Лях. — Але пухлина знову росте. Українські лікарі сказали, що вже не можуть допомогти, і в червні ми поїхали в Москву.

У московській лікарні Віка пройшла два курси хіміотерапії "другої лінії". Чотири доби їй безперервно вводили через крапельницю два сильних високотоксичних препарати.

— Це дуже ризиковані процедури. Можуть відмовити нирки, — каже Сергій Лях. — Але, слава Богу, Вікуся без пригод перенесла обидва блоки лікування.

Пухлина у Віки поширилася на спинний мозок. Московські лікарі сказали: щоб урятувати життя дівчинці, потрібне лікування в Німеччині. Хворій призначили подвійну трансплантацію спинного мозку.

— Операція по пересадці спинного мозку коштує в Німеччині 70 тисяч євро. А нам потрібно дві. Для нашої сім"ї це фантастична сума, — хвилюється дідусь Вікторії.

У Росії на лікування Віки Лях уже зібрали майже 8 тис. євро.

Життя Вікторії сьогодні залежить від грошей, які зможуть зібрати її рідні. Рахунок дідуся Вікторії у "ПриватБанку":

Отримувач: КБ "ПриватБанк", МФО 305299, код ЄДРПОУ: 14360570, рахунок 26256790003131. Для зарахування на картку N6762462033398378, Лях Сергій Вікторович, безкоштовна фінансова допомога на лікування онуки Лях Вікторії.

Зараз ви читаєте новину «На лікування Вікторії Лях потрібно 200 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути