Ексклюзиви
четвер, 29 квітня 2021 06:31

На автомобілі хочуть ввести новий податок

У Міністерстві фінансів хочуть ввести податок на машини вартістю понад 1,2 млн грн. Про це йдеться в законопроєкті, що підготував Мінфін.

Пропонують упродовж п'яти років стягувати із власників по 25 тис. грн кожні 12 місяців.

— До цього можна ставитися лише негативно. За часів Радянськогу Союзу автомобіль був розкішшю. Зараз це засіб пересування, який знову хочуть перетворити на розкіш, — каже фінансовий аналітик Олексій Лупоносов, 40 років. — Цей податок стягуватимуть з уже оподаткованої вартості машини. Наприклад, автомобіль "Чері" заходить в Україну з ціною 12 тисяч доларів. Через великі збори для кінцевого споживача він коштуватиме 23 тисячі. Купуючи нову машину, ви вже віддаєте багато податків.

Зараз транспортний податок застосовують до автомобілів вартістю понад 2,25 млн грн.

— Машини ціною понад мільйон гривень — не розкішні засоби пересування. Це авто класу C або D. У Євросоюзі їх вважають середнім класом, — говорить Лупоносов. — Збільшення акцизу на такі машини — ознака того, що в Україні починають шукати альтернативні шляхи надходження до бюджету. Проте, що більше оподатковуватимуть ринок автомобілів, то менше результату з цього буде. Зараз середній вік уживаних машин в Україні — 20 років.

Зараз ви читаєте новину «На автомобілі хочуть ввести новий податок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути