пʼятниця, 17 липня 2009 10:33

На "АртПолі" глиняну хату здають за 60 гривень

Учасникам сьомого Міжнародного фестивалю етнічної музики., які приїхали на тиждень, видають програму і ткану тасьму. Тижневий квиток коштує 100 грн. Більшість гостей реєструється на день, платять 15 грн. В"їзд машиною на стоянку на тиждень коштує 50 грн, на день — 10.

Дорогою до фесту на паркані висить оголошення: "Продам картоплю, огірки, малосольні огірки, перець, помідори, баклажани, курагу, ізюм, персики". Кіло картоплі пропонують за 5 грн, літрова банка огірків — 12, помідори по 6 грн, персики — 20. Так на фестивалі заробляють місцеві.

— Усе свіженьке, з дерева, — показує на садок позаду хати господиня, називається тьотею Галею. За плату обіцяє зварити суп і кашу в печі.

За декілька хат оголошення про оренду будинку. Навколо нежилого дому господарі нещодавно викосили траву, за хатою видніється поле, поросле бур"яном по пояс. Глиняну хату без вигод, газу і світла господиня ладна здати за 60 грн, місце для наметів поряд із будівлею — за 50.

53-річний Петро на фесті шукає охочих переночувати в його хаті.

— Були сьогодні двоє дівчат, залишили стольник (100 грн. — "ГПУ"), — каже, — Гроші пішли мамі на ліки. Я ще когось взяв би, оце зараз походжу, пошукаю.

При вході на "АртПоле" лежить купа дров. Люди вибирають більші ломаки, накладають у ряднину і несуть до наметів. Дехто накладає на підводу. 83-річний Василь Бондар підвозить дрова за 25–30 грн.

— Сьогодні зробив вісім ходок, — розповідає. — Хто вгостить чимось, хто на цигарки дасть.

Вінничанин Андрій Жданько підходить до кобили Зорьки з літровою пластиковою пляшкою пива. Наливає у долоню, дає тварині, вона п"є. Коли пиво закінчується, Андрій хоче взяти ще пляшку.

— Хватить, хватить, — кричить на нього Василь Бондар, — А то понравиться пиво, захоче ще горілки.

Зараз ви читаєте новину «На "АртПолі" глиняну хату здають за 60 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути