пʼятниця, 28 грудня 2012 05:00

Чоловік п'ять хвилин рубав хрест у центрі міста

Вранці 25 грудня невідомий намагався зрубати пам'ятний хрест на центральній площі Вічевій у місті Червоноград Львівської області. Був у чорній куртці та штанях, із накинутим капюшоном. Бив сокирою близько 5 хв., потім утік. Чоловіка зняла веб-камера, що стоїть на сусідній будівлі.

Хрест встановлений на місці колишнього пам'ятника Леніну, навпроти міської ради. Ліворуч — Дім культури та центральна ялинка, праворуч — пам'ятник загиблим бійцям УПА.

26 грудня близько 8.00 навколо хреста лежать у снігу тріски. На коричневій дерев'яній споруді декілька десятків глибоких зарубків.

— Ішла на роботу через площу. Біля хреста лежала купа кусків дерева. Квіти порозкидувані. На висоті десь у півметра видні сліди, якби сокирою рубали, — розповідає місцева Марія Саламаха, 53 роки. — Хрест — це наша міська історія. Тут до 1990 року стояв Ленін. У Червонограді його пам'ятник знесли першим в Україні. Уже після цього їх почали прибирати у Львові та Києві. Шахтарі тоді самі встановили. Завжди до нього квіти люди носили, молебні проводили.

Вандала поки що не знайшли, кажуть у міській раді. На відео його обличчя не видно.

У Червонограді 70 тис. населення, більшість — шахтарі, які працюють у копальнях навколо міста.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік п'ять хвилин рубав хрест у центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути