середа, 06 вересня 2006 16:18

Молодята із "Пласту" на своєму весіллі не пили

Автор: фото: Леонід ТІТ
  Христина Шушлав та Євген Трофімяк одружилися у Бережанах на Тернопільщині
Христина Шушлав та Євген Трофімяк одружилися у Бережанах на Тернопільщині

21-річна Христина Шушлав та на шість років старший Євген Трофімяк познайомилися торік у літньому таборі молодіжної організації "Пласт". Обоє — ветерани цього руху. В першу неділю вересня вони побралися у Бережанах на Тернопільщині.

По обіді задощило, вітер гнув дерева. До РАЦСу молодята у пластунських одностроях бадьоро крокували під парасолькою. А до церкви Христина та Євген убралися у вишиванки. Довгу білу сукню, гаптовану червоними й бордовими нитками, наречена замовила у майстрині.

— Часу вишити самій уже не залишилося — про весілля домовилися півтора місяця тому, — виправдовується Христина.

На весільну забаву покликали 60 гостей, із десяток побратимів-пластунів.

— Гостей частували традиційними українськими стравами й напоями, — розповідає Євген. — Ми лише символічно пригубили келихи — пластунам, тим паче старшим, не личить вживати спиртне.

Христина та Євген познайомилися торік у липні — тернополянин Трофімяк запросив Бережанську станицю "Пласту" на двотижневий табір під селом Мужилів.

— Часу було мало, справ багато, надто одне до одного не приглядалися. Ніби й різні люди — вона не на мій смак, і я, здається, — не на її, — жартує Євген. — Але через кілька місяців зустрічей зрозуміли, що кохаємо.

Євген має дві освіти — педагога й ветеринара. Христина здобула фах економіста і навчається на менеджера туристичного бізнесу в Івано-Франківську.

— Рік-два поживемо у Бережанах, а потім під Тернополем почнемо зводити власний будинок, великий і світлий, — ділиться планами молода дружина Трофімяка. — Дітки теж пластунами виростуть.

Зараз ви читаєте новину «Молодята із "Пласту" на своєму весіллі не пили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути