пʼятниця, 14 січня 2011 08:00

Багато снігу випаде двічі

Дві хвилі похолодань прогнозують у січні. До -10...15°C температура впаде із 15-го по 17-те, вдруге холодно буде з 21 по 23 січня. Найнижчу температуру передбачають у північно-східних регіонах, де очікують до -20°C. А загалом в Укргідрометцентрі обіцяють часті потепління протягом зимових місяців.

— Після 24 січня потеплішає. Лютий, імовірно, буде прохолодніший. Але середня температура перевищить норму для цього місяця. Опадів буде небагато, сніг ітиме 15–16 січня та у третій декаді цього місяця, — каже Микола Кульбіда, начальник Українського гідрометцентру.

Весняне водопілля, скоріше за все, мине без повеней.

— Після останньої відлиги у більшості областей сніг розтанув. Рівень води в річках піднявся, але був на безпечному рівні. Опадів до кінця зими буде недостатньо, щоб річки вийшли з берегів, — вважає керівник відділу гідропрогнозів Вікторія Бойко.

У відділі агрометеорології прогнозують, що врожай озимини буде на 15–20% вищий, ніж торік. Це близько 24–25 млн т.

— Цьому сприяють погодні умови, — говорить Тетяна Адаменко, начальник відділу. — В серпні й вересні 2010 року по всій країні спостерігалася сувора ґрунтова засуха. Посів озимини йшов мляво. Подекуди закінчився тільки в листопаді. Але листопад був надзвичайно теплий, пішли дощі. Це допомогло пізно засіяному зерну зійти, розвинутись і загартуватися до зимових морозів.

Зараз ви читаєте новину «Багато снігу випаде двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути