пʼятниця, 10 серпня 2018 06:50

Мертву рибу вивозили причепами

На ставку селища Опішня Зіньківського району на Полтавщині масово загинула риба, раки й черепахи. Із водойми рибалки виловили понад 2 т мертвих товстолобів, амурів, щук.

Найактивніше живність гинула 27 ­липня.

— Це спільний ставок громади. Разом туди запускали рибу. Разом її і ловили, — говорить депутат селищної ради Микола Різник, 33 роки. — У день мору риба спливала на поверхню і важко дихала. Люди два дні її прибирали. Вивозили причепами. Сморід стояв жахливий, доки не закопали в ямі.

Місцеві викликали до водойми спеціалістів із обласної державної служби безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. Вони взяли аналізи води. Результат показав, що у ній в чотири рази більше небезпечних нітратів та азоту за норму.

— Скоріше за все, хтось із жителів вивів у ставок каналізаційну трубу, — додає Микола Різник. — Рибалки підозрюють, що отруєння могло бути і помстою браконьєрів. Їх на водойму не пускали. Дозволяли рибалити лише з однією вудкою.

Люди звертатимуться до поліції.

Зараз ви читаєте новину «Мертву рибу вивозили причепами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути