середа, 28 травня 2008 07:09

Мати 15 дітей отримала новий дім

Багатодітна сім"я Ониськових із села Ласківці Теребовлянського району Тернопільщини отримала ключі від нового п"ятикімнатного будинку. У суботу матері 15 дітей Юлії Ониськів, 47 років, їх вручив голова обласної державної адміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки.

— Уже більше року обіцяли, навіть 100 тисяч із бюджету виділяли. Але нічого з того не було. А Юрій Васильович сказав — і таки здійснилося! — радіє жінка. — Досі в будинку на 48 квадратних метрів живемо! А цей удвічі більший. І сад великий є, і город для обробітку.

Родина перша в області, якій придбали дім у рамках акції "Зігрій любов"ю дитину". Із батьками живе дев"ятеро дітей. Старші мешкають окремо. Сім"я у нове помешкання ще не заселяється. До липня там залишатиметься попередня власниця.

За будинок площею 97 кв. м у райцентрі заплатили 250 тис. грн.

— Кажуть, ще 150 тисяч Суркіс виділив. Але що далі робити — не знаю. Там же голі стіни. Треба капітальний ремонт, — каже Юлія Ониськів. — По телевізору бачили, як Ахметов вручав ключі від дому для сім"ї з чотирнадцятьма дітьми на сході України. То там уже всі умови були. Ми тішимося, що маємо новий дім. Але де взяти гроші на ремонт? Я на пенсії, чоловік теж ніде не працює.

За умовами акції "Зігрій любов"ю дитину", багатодітним сім"ям обіцяли не лише будинки, а й побутову техніку, меблі та будматеріали. Зібрані для цього 9,5 млн грн мають розділити між 96 сім"ями.

Зараз ви читаєте новину «Мати 15 дітей отримала новий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути