вівторок, 14 листопада 2017 06:10

Люди вимагали увімкнути опалення

Близько 20 осіб уранці 10 листопада перекрили вул. Шумського в київському мікрорайоні Березняки. Вимагали увімкнути опалення у двох багатоповерхівках на 200 квартир.

— У мене вдома плюс 15. Дворічний син ходить у теплому спортивному костюмі, колготах, капчиках. В усіх кімнатах увімкнені обігрівачі. Інколи ходимо грітися до сусідів. У них на кухні підлога з підігрівом від електрики, — каже Валентина Євменова з неопалюваного будинку.

— Наші багатоповерхівки мали власну котельню. Її продали під час створення ОСББ. Зараз вона належить фірмі "Перша енергетична компанія", — розповідає інша жителька Євгенія Романенко. — Там вимагали сплатити за послуги авансом, шантажували. Ми були змушені погодитися, хоча це й незаконно. Але тепла немає.

Опалення не вмикають, бо жителі заборгували понад 650 тис. грн, пояснює Олександр Калашнюк, співвласник "Першої енергетичної компанії".

— Мешканці платять справно. А от енергокомпанія заборгувала Нафтогазу більш як 2 мільйони гривень. Де поділися гроші людей — невідомо. Рахунки компанії арештували, — наполягає юрист ОСББ Сергій Золотопуп.

Загалом у Києві без тепла залишаються 234 багатоквартирні будинки. Після підключення до опалення порвало труби. Тривають ремонти. 70% тепломереж Києва вичерпали 25-річний ресурс експлуатації та потребують заміни. На це необхідно 600 млн євро — близько 18,6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Люди вимагали увімкнути опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути