середа, 20 червня 2007 07:08

Леонід Костюченко пробув у морі 16 днів без їжі

66-річний Леонід Костюченко із міста Очаків Миколаївської області два тижні і два дні плавав у відкритому морі без їжі. Чоловік пив лише прісну воду.

На катері "Дік" він плив у Севастополь. Переганяв машину покупцю. Виїхав зранку 31 травня. Подорож мала зайняти 10–12 годин, тому їжі з собою не брав. Мав лише 20 літрів прісної води та пачку солі.

Леонід розповів, що як тільки вийшов із Очакова, із катера в море вилилося 30 л масла. Компас був поламаний, і він не знав, де перебуває.

— Чоловіка почало відносити у відкрите море, — каже Андрій Білобородченко з Південного регіонального управління державної прикордонної служби. — Він ще встиг зателефонував дружині й розповісти про пригоду. А потім у мобільному розрядилася батарея.

Кожного дня Леонід бачив по кілька кораблів. Махав їм помаранчевою жилеткою, але вони не звертали уваги. Судна були іноземними. У "Діка" висів український прапор.

На 16-й день подорожі, 16 червня, Костюченка помітило болгарське газовозне судно "Бриз". Моряки уже знали, що в Чорному морі розшукується білий катер, тому й підібрали його. Пливли болгари в румунський порт Суліна, однак змінили курс і висадили Леоніда Костюченка поблизу острова Зміїний. Там на нього чекали рятувальники та дружина Надія.

— У чоловіка не було ніякої депресії, навпаки, він ще жартував. За час проведений у морі, схуд на 10 кілограмів та засмаг, — додає Білобородченко.

Зараз Костюченки відпочивають у санаторії. Леонід каже, що тепер планує здійснити навколосвітню подорож.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Костюченко пробув у морі 16 днів без їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути