Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2022 00:05

Компаніям платитимуть за працевлаштування переселенців

Роботодавці, які під час війни влаштували на роботу внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати 6,5 тис. грн від держави. Платитимуть за кожного такого співробітника.

— Багато хто вимушено переїхав до інших областей України й залишився без роботи, — каже міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, 31 рік. — Тепер компанія, яка найняла на роботу переселенця, зможе отримати грошову компенсацію 6,5 тисячі гривень. Платитимуть за перший і другий місяць роботи людини. Але є умови. Працевлаштований переселенець обов'язково повинен мати довідку ВПО, оформлену після 24 лютого. Роботодавець повинен гарантувати йому зарплату не меншу за мінімальну, сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове соціальне страхування та подати звітність за четвертий квартал 2021 року.

Заявку на компенсацію витрат можна оформити онлайн, але за п'ять днів після праце­влаштування. Для цього треба в додатку "Дія" перейти за розділами "Послуги" — "Підприємництво" — "Компенсація за працевлаштування ВПО" — "Подати заяву". Додаток автоматично знайде дані про людину в базі Пенсійного фонду. Після треба обрати період для компенсації й надати інформацію про переселенця. Ввести розрахунковий рахунок для отримання коштів. Перевірити заяву та підписати за допомогою електронного підпису.

Заява автоматично надійде до Державного центру зайнятості. Після цього роботодавець отримає компенсацію.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Компаніям платитимуть за працевлаштування переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути