пʼятниця, 24 травня 2019 06:00

Як успішно скласти ЗНО?

Торунь Юлія, 18 років

Національний університет "Львівська політехніка"

Інститут економіки і менеджменту:

— Вагомою складовою перед ЗНО є повноцінний та міцний сон. Для цього з вечора потрібно зайнятися тією справою, яка сильно розслаблює, чимось необтяжливим. Як на мене, то найважливішою порадою є ніколи не виправляти відповідь, яку обрав абітурієнт. На тестуванні є достатньо часу, щоби вступник мав змогу перевірити усі завдання. Тож хвилюватися, що на написання ЗНО може не вистачити часу, не варто.

Сенишин Юстина, 17 років

Український католицький університет (УКУ)

Спеціальність: Етика, політика, економіка:

— Перед ЗНО мене заспокоювало чітке знання того, що я вивчила. Дуже допомогли пробні тести за попередні роки. Вони дали розуміння того, як виглядатиме справжній тест, яка його структура. Крім цього, варто поспілкуватися з абітурієнтами попередніх років. Вони і розповіли про процедуру ЗНО. Під час зовнішнього оцінювання з історії України я згадала відповідь на одне із завдань, тому що переглядала її вранці.

Гончарук Тетяна, 18 років

Українська академія друкарства (УАД)

Спеціальність: Комп'ютерні науки:

— За день перед ЗНО потрібно максимально розслабитись та не згадувати про тестування, адже це додатковий стрес. Також не варто повторювати вивчений матеріал, це краще зробити за кілька днів до цього. Для того, щоб відволіктися, раджу прогулятися з друзями, подивитися фільм чи просто послухати музику.

Федоришин Софія, 18 років

Львівський національний університет ім. Івана Франка (ЛНУ)

Спеціальність: Психологія:

— Найкраще робити завдання поступово — від найскладнішого до найпростішого. На початку ЗНО ти ще не є стомлений, саме тому можна сконцентруватися на тестах підвищеного рівня складності. Коли впродовж усього оцінювання абітурієнт виснажиться, йому буде значно легше виконувати неважкі завдання.

Лоїк Вікторія, 18 років

Львівський національний університет ім. Івана Франка (ЛНУ)

Факультет прикладної математики:

— Варто спробувати пройти тестування минулих років. Це є найкращою перевіркою на рівень своїх знань. При цьому раджу створити собі максимально наближені до ЗНО умови. Для початку обмежити себе в часі й виділити саме стільки хвилин, скільки триватиме справжнє тестування з певного предмета. Крім цього, намагайтеся робити всі завдання лише власними силами. Варто ізолюватися та виконувати роботу в максимальній тиші.

Борківська Ольга, 18 років

Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" (КПІ)

Факультет прикладної математики:

— У день тестування варто вранці повторити інформацію, яка найімовірніше буде на ЗНО. Якщо це математика — формули, українська мова та література — вірші, історія України — дати. Якщо під час тестування абітурієнт не знає певного завдання, рекомендую пропустити його і повернутись пізніше. У жодному разі не варто зациклюватись на ньому. Старайтесь такі завдання робити методом виключення. Це збільшить шанси визначити правильну відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Як успішно скласти ЗНО?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути