субота, 29 вересня 2007 07:13

Видали останню книжку Василя Кука

У Львові Галицька видавнича спілка презентувала перші півтори тисячі примірників книги Василя Кука "УПА в запитаннях і відповідях Головного Командира".

— Василь Кук тримав її в руках за три дні до своєї смерті, — розповідає упорядник видання Ярослав Сватко, 53 роки. — Василь Степанович 27 серпня дав останню відповідь на сайті, а через десять днів ми привезли до нього додому макет книжки.

Із першого листопада минулого року Василь Кук на сайті maidan.org.ua відповідав на запитання про Українську повстанську армію. За цей час інтернет-сторінку відвідали 8 тис. читачів.

— Ми надсилали йому запитання електронною поштою — Кук до останнього дня користувався комп"ютером, — веде далі Ярослав Сватко. — Ставився до цієї справи дуже ретельно. Відповіді готував по кілька днів, переглядав свої записи.

Останній головнокомандувач Української повстанської армії Василь Кук помер в Києві 9 вересня на 95-му році життя. Він керував УПА з 1950 року, після загибелі Романа Шухевича.

Брошура на 80 сторінок проілюстрована фотографіями з особистого архіву Кука та збірки Центру досліджень визвольного руху.

— Вона коштуватиме до шести гривень, — зауважує Ярослав Сватко. — Популярна книга не може бути дорожчою трьох хлібин.

Зараз ви читаєте новину «Видали останню книжку Василя Кука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути