Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 07:07

Із вантажівки витекла невідома хімічна речовина

Близько четвертої дня в середу, 16 липня, через село Покропивна Козівського району Тернопільщини проїжджала вантажівка. Із кузова на дорогу витікала невідома речовина. Від реакції з мокрим асфальтом у повітрі утворювався густий дим.

Жителі села спершу думали, що перевозять цемент і він сиплеться на дорогу. Вирішили сказати водієві, щоб подивився. Він зупинився за 200 м від Покропивни. Відкрив рефрижератор, почав поправляти кран на бочці. Тоді на узбіччя вилилася піниста рідина.

— Пішов бурий дим із їдким запахом. Траву довкола попалило, — розповідає секретар сільради Галина Гарасимів, 29 років. — Люди кинулися до машини, але шофер злякався та швидко поїхав. Ніхто не роздивився, що то за вантажівка була. За тим димом нічого не було видно. Слід від речовини залишився на 13 кілометрів — аж до села Городище. Та машина як крізь землю провалилася — ніде її знайти не можуть.

Люди викликали рятувальників. За 10 хв. пожежники із сусіднього селища Козлів поливали дорогу водою. Прибула підмога з Тернополя. Обласна санстанція взяла проби речовини, ґрунту та повітря на місці події. А також проби повітря в селі Покропивна.

— Такий кіпіш був! Рятувальники ще потім посипали все кальцинованою содою. До другої ночі тут усі працювали. Кажуть, то витекла азотна кислота. Але результати будуть у понеділок, — продовжує Гарасимів. — Наші люди погано себе почувають. Жаліються на отруєння. У них білі язики, обпечені губи. Дихати важко й тиск піднімається.

Дітей із вул. Мельники, що неподалік місця аварії, батьки відправили до родичів у сусідні села. Люди намагаються не виходити надвір.

Зараз ви читаєте новину «Із вантажівки витекла невідома хімічна речовина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути