вівторок, 01 березня 2011 07:30

Із охопленого вогнем будинку людей діставали через вікна

28 лютого близько шостої ранку загорілася багатоквартирна двоповерхівка по вул. Шевченка, 116 у Полтаві. Пожежа сталася у помешканні 56-річного Віктора Кривобока.

О 6.00 до будинку під'їжджають рятувальники. Два поверхи задимлені. Люди кричать, вибігають на вулицю. Пожежники стукають у двері всім мешканцям. В одній квартирі ніхто не відповідає. У цей час на другому поверсі відчиняється вікно. З нього стрибає хлопець із загіпсованою рукою. На ньому светр та капці, штанів немає. Із сусідньої квартири рятувальники дістають через вікно трьох дітей. Пожежною драбиною спускають двох дівчат-підлітків та жінку. Вона та одна з дівчат — інваліди по слуху, не чули, що пожежа.

— Устав уранці на роботу, — розповідає сусід Кривобока 22-річний Юрій Сичик. — Вийшов у під'їзд, а у Віктора з дверей валять клуби диму. Почав йому стукати. Він не відкриває. Я навалився і вибив двері. Сусід без сознанія лежав. Витяг його на сходи і викликав пожежних.

Вогнеборці кажуть, що коли двері вибили, до помешкання потрапив кисень. Речі, які тліли, зайнялися. Загасили вогонь та евакуювали людей із будинку за годину. Тліючий диван викинули через вікно.

— Будинок старий. Під штукатуркою дранка почала тліти, — розповідає Віталій Шкаревський з обласного управління рятувальників. — Пожежа могла бути значно сильніша.

Віктора Кривобока сусіди під руки заводять до квартири. Він досі п'яний. Каже, що в нього немає пожежі. Засинає в іншій кімнаті на дивані під ковдрою. Вікно у квартирі вибите.

— Я винуватий, — каже спросоння. — Заснув із сігарєтою випивший.

Шпалери у кімнаті згоріли. Стеля закопчена. Меблі погоріли, на підлозі у воді валяються книжки, взуття. На обгорілій тумбі лежать паспорт і трудова книжка.

— Вітя, пішли до мене, — каже до потерпілого знайома.

Кривобок підходить до вікна, зачиняє раму без скла. Каже, щось тут холодно. Сусіди та рятувальники сміються.

Живе сам, ніде не працює. Дружина від нього пішла.

11 евакуйованих мешканців почуваються нормально. У квартирах досі багато диму. Під'їзд у кіптяві. Пожежники кажуть, 85% пожеж стаються через куріння п'яних у ліжку.

Гіпермаркет згорів дощенту

26 лютого в Запоріжжі згорів гіпермаркет будівельних матеріалів "Нова лінія". Пожежа почалася о 10.20 у лакофарбовому відділі, перекинулася на відділ шпалер. На той час у приміщенні було близько сотні відвідувачів та 140 осіб персоналу. Ніхто не постраждав.

Гіпермаркет розташований на Нікопольському шосе, в Хортицькому районі у правобережній частині міста. Його відкрили 23 лютого 2008 року.

— Це від нас неподалік. Страшно було, бо поряд із магазином заправка, а вітер був дуже сильний, — каже 17-річний Владислав із будинку №17 по вул. Рубана.

— Суму збитків назвати не готові. На місці працює державна комісія, — говорить Олена Ляшенко із "Нової лінії".

Міліція розглядає кілька можливих версій пожежі. Серед них — підпал, коротке замикання, необережність із вогнем при курінні в неналежних місцях і вибух балона.

Голова правління гіпермаркету Олег Шандар запевняє, що за чотири місяці відбудують приміщення і магазин відкриють.

Богдана ЄВСЄЄВА

 

Зараз ви читаєте новину «Із охопленого вогнем будинку людей діставали через вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути