Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2007 07:07

Хасидів просять відремонтувати дорогу

Близько 20 тис. паломників-хасидів приїхали до селища Брацлав Немирівського району Вінницької області. Там вони відвідали могилу духовного провідника цадика Натана — учня засновника брацлавського напрямку хасидизму Нахманав. Хасидизм — одне з відокремлень іудаїзму, що зародилося в Україні на початку XVIII ст.

— Євреї до нас їдуть уже років із десять, і саме на єврейський Новий рік, у вересні, — розповідає брацлавський краєзнавець Василь Ткаченко, 88 років. — Зупиняться на п"ять годин, помоляться й їдуть до Умані.

До поховання Натана на Замковій горі понад кілометр треба їхати однорядною дорогою. З одного боку — скеля, з другого — річка Південний Буг.

— Дорога заасфальтована, але вже у вибоїнах, — бідкається голова Брацлавської селищної ради Дмитро Брода, 71 рік. — Від стількох коліс із кожним роком вона руйнується все більше.

Тиждень тому на сесії селищної ради вирішили ремонтувати дорогу. Звернулися до хасидів із проханням допомогти.

— Просимо лише позалатувати діри, — каже Дмитро Брода. — Чекатимемо їхнього рішення. Номера телефону габбая, їхнього головного проповідника, мені не дали. Але ми вже почали проектувати ремонт. Зараз рахуємо, скільки на це піде грошей.

У Брацлаві скаржаться, що після паломників залишається багато сміття.

— Ви уявіть, що у Брацлаві живе трохи більше шести тисяч людей, а в один момент приїздить у 2,5 разу більше, — скаржиться сільський голова.

Зараз ви читаєте новину «Хасидів просять відремонтувати дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути