Ексклюзиви
вівторок, 16 грудня 2008 17:00

Франківці попрощалися з трьома артистами

48-річну Любов Богдан, актрису столичного театру ім. Франка, поховали минулого понеділка. У неї була невиліковна хвороба — розрідження кісток.

У театрі Любов Богдан грала Проню Прокопівну ("За двома зайцями"), ролі у виставах "Король Лір", "Божественна самотність", "Три сестри". Актриса не належала до найпопулярніших, однак була надзвичайно цікавою й багатогранною мистецькою особистістю. Приміром, вела творчий щоденник, чого зараз майже ніхто не робить. Займалася художньою фотографією, сама створювала художньо-документальне кіно й знімалася у фільмах інших режисерів — Денисенка, Савченка. Звання заслуженої артистки України Любов Богдан одержала саме за свої кіноролі. Її чоловік Володимир Мельниченко, доктор історичних наук, написав про дружину-актрису дві книжки.

Протягом останнього тижня франківці попрощалися ще з двома своїми артистами. Спершу від серцевого нападу помер 61-річний актор Володимир Шистко. Потім — 53-річний актор Валентин Троцюк. Його пам"ятають за ролями 1980–1990-х років (зокрема грав Явдоху Зубиху в "Конотопській відьмі"), а також роботами в кіно ("Камінна душа", "Фучжоу").

Троцюк був яскравим артистом. Але занехаяв професію й сам себе, пішов з театру, жив самотньо й ні з ким не підтримував зв"язків. Клопотався про його поховання театр ім. Франка.

Зараз ви читаєте новину «Франківці попрощалися з трьома артистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути