Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2019 07:40

Епідемія кору повертається

В Україні зростає кількість хворих на кір — із 1 по 7 квітня 2019 року занедужали 2250 ук­раїнців. Найбільше хворих зареєстрували в Тернопільській, Київський, Харківській і Хмельницькій областях. Попередні три тижні недуга йшла на спад.

— Кір повертається, бо мало людей мають імунітет, — розповідає столичний імунолог 37-річна Аліна Гринчук. — Бар'єр для інфекції утворює тільки щеплення.

Кір — одне з найзаразніших захворювань у світі. На нього хворіють дев'ять із десяти невакцинованих людей, які контактують з інфікованим. Недуга провокує пневмонію, вушну інфекцію, запалення мозку, інвалідність. Поширюється через прямий контакт, кашель і чхання. Збудник залишається в повітрі 2 год.

Недуга починається з лихоманки, нежитю, кашлю, почервоніння очей. На третій-п'ятий день на шкірі з'являється рожева висипка — на обличчі, тулубі, руках і ногах. Висипання зливаються в плями, покривають усе тіло.

Від початку року на кір захворіли понад 37 тис. людей — 17 016 дорослих і 20 312 дітей. Від ускладнень померли 14 людей.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія кору повертається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути