Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2010 07:37

Двоє побилися у черзі за молоком

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— У п"ятницю став у чергу о восьмій ранку. Попередив жінку попереду, пішов за цигарками. Прийшов, за мною чоловік 15. А жінки, за якою стояв, не було. Приблизно зорієнтувався. Коли якийсь мужик смикає, каже, аби йшов на кінець, — пригадує 36-річний Володимир Горобчук із Вінниці.

5 лютого у Вінниці на просп. Юності в черзі за молоком із бочки побилися двоє чоловіків.

— Я такого ще не бачила, — каже Леся Ткачук, 28 років. Жінка йшла на роботу, працює в магазині поряд. — Скубуться, смикаються, в одного кров юшить. Ніхто не розбороняє. Я з одним дядьком ледь розтягнула. Інакше повбивали б одне одного.

Володимиру в бійці підбили око та поранили ніс. У лікарню не звертався.

— Раньше купував молоко в магазині. Зараз там найдешевше — 8,3 гривні за літр. А тут по 5 гривень літра, — пояснює Горобчук. — Раз жінка послала, стояв дві години. То бабка переді мною купила шість літрів, не стало. Другий раз попросили в чергу не ставати, мало. На третій раз купив, але лишився з побитою мордою.

Молоко в бочці привозять зі Стрижавського молокозаводу. Продавець каже, 300-літрову бочку продає менше ніж за 2 год. Від січня у Вінниці не вистачає молока. Тоді закрився молокозавод, який продавав недороге молоко й сметану марки "Комо".

— Молока менше не стало, — запевняє заступник губернатора Вінниччини Валерій Коровій, 45 років. — Ціна виросла, бо виробники продають на експорт. Це підняло ціну прийому від населення. Зараз приймають літр від 3 до 4,5 гривні. Молоко подешевшає у квітні, ціна може впасти вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Двоє побилися у черзі за молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути