вівторок, 07 жовтня 2008 07:15

Два моряки затонулого судна "Толстой" повернулися додому

Два моряки-одесити із затонулого судна "Толстой" 2 жовтня повернулися додому зі Стамбула на теплоході "Каледонія". Вони — єдині, кому вдалося врятуватися із 10-ти членів екіпажу.

27-річний матрос першого класу Андрій Крижанівський і штурман малого плавання Денис Ахрамєєв, 20 років, змогли вплав дістатися берега.

Хлопці розповіли, що коли судно почало тонути, команда пересіла в шлюпку. А коли ту почало відносити в море, вони стрибнули у воду, користуючись одним рятувальним жилетом.

— Коли почався шторм, я заздалегідь запакував усе. І мобільний теж, — розповів Андрій Крижанівський. — Коли вибралися на берег, я відразу подзвонив мамі й сестрі та викликав службу порятунку.

Моряків зустрічали рідні, друзі, однокурсники, знайомі. Було помітно, що Андрієві й Денису важко говорити від пережитого. А рідні не скупилися на слова.

— Зараз вже нормально, а тоді, коли почула про аварію, було жахливо. Ви знаєте, я тоді навіть знайомим не говорила, була як заморожена, — розказувала зі сльозами на очах Світлана Ахрамєєва. — Коли мені вже сказали, що живі Дениска й Андрюша, тоді почала дзвонити родичам і говорити.

— Коли судно йшло під воду, син говорив мені по телефону: "Мамо, я сиджу на палубі в жилеті і згадую всіх святих, вода сочиться через шви!" — говорила Лариса Крижанівська. — Дякую Богові, що це все позаду.

"Толстой" із вантажем брухту йшов із Ростова-на-Дону до Туреччини. Вранці 27 вересня судно затонуло в територіальних водах Болгарії. Екіпаж складався із 10 чоловік. Один росіянин — капітан Андрій Кулік. Решта моряків — громадяни України. Капітан Одеського морського торговельного порту Олександр Антонов виїхав до Болгарії для участі в розслідуванні причин загибелі "Толстого".

Зараз ви читаєте новину «Два моряки затонулого судна "Толстой" повернулися додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути