середа, 18 липня 2007 07:00

Долю білки з Хрещатика вирішив суд

На майдані Незалежності в Києві в одного з фотографів минулого четверга конфіскували білку Кузю. Тварину цілий день тримали на сонці, а перехожим пропонували за кілька гривень сфотографуватися з нею.

— Навколо фотографа зібралися араби, які не могли натішитися твариною, — розповідає 40-річний Володимир Борейко, директор еколого-культурного центру. — Лапали її, смикали за хвоста. Тварина була перелякана, постійно трусилася, стрибала і крутилася. Під час перевірки фотограф не мав жодних документів на білку та навіть власних, які б підтвердили його особу.

7 червня мер Леонід Черновецький своїм розпорядженням заборонив використовувати тварин у комерції. Однак фотографи й далі приносять соколів, білок та кроликів на Хрещатик.

Затриманий із білкою фотограф працював за наймом. По тварину до райвідділу міліції прибув її справжній господар — Олександр Скачко. Крім Кузі, йому належить ще кілька тварин, з якими фотографують у центрі Києва.

— Він приїхав на шикарному автомобілі "шевроле" та з дорогим мобільним. А затриманому хлопцеві навіть не запропонував юриста, — каже Володимир Борейко. — Казав, що більш так не робитиме. Просив, щоб не конфісковували білку, бо не матиме чим заробляти на хліб.

Шевченківський райсуд у понеділок повернув білку її власникові. Своє рішення пояснити  відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Долю білки з Хрещатика вирішив суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути