Ексклюзиви
четвер, 01 квітня 2010 08:20

До клубу підкинули вибухівку

— Бахнуло, аж стіни задрижали. Думала — газ. А то бомба, — каже "ГПУ" киянка Ніна Кушнір, 61 рік. Минулої п"ятниці о 9.30 біля житлової шестиповерхівки на столичному просп. Перемоги, 108/1 сапери підірвали вибуховий пристрій.

Саморобну міну о восьмій ранку знайшов охоронець нічного клубу "Бінго". Пристрій сховали в паперовий пакет з-під кефіру, він лежав за 5 м від входу. Охоронець підняв важкий пакет, із нього стирчали дроти. Обережно поклав знахідку біля квіткової клумби і викликав міліцію.

— Вибухотехніки знайшли там пристрій із пейджером. На табло йшов відлік часу у зворотному напрямку. До нуля лишалося 8 хвилин. Людей евакуювали із небезпечної зони. На пристрій спрямували струмінь водяної гармати, — каже "ГПУ" Володимир Поліщук, керівник прес-служби столичної міліції.

Міна від удару вибухнула, осколки розлетілися на десятки метрів, посікли стіну клубу "Бінго", вибили вікна на першому поверсі. Із кам"яного бордюру клумби вирвало шматок вагою з 10 кг.

Люди не постраждали. "Бінго" тієї ночі працював до 2.00, відвідувачів не було. За 15 м від місця вибуху розташований будинок. Його жителів не евакуювали.

— Чуть инфаркт не получила, — скаржиться "ГПУ" місцева жителька. — Проснулась, а тут "ба-бах"! Как я перепугалась, словами не описать...

Експерти визначили: невідомі використали в якості вибухівки перекис оцту. Приблизна потужність пристрою — близько 100 г тротилового еквіваленту. У міліції кажуть, вибух справного пристрою призвів би до трагічних наслідків.

За однією з версій, вибух хотіли влаштувати київські неонацисти. Минулої п"ятниці о 19.00 в "Бінго" виступала хіп-хоп група "Онікс" із США. Вони критикують у піснях нацистів.

Міліція розслідує цей випадок.

Зараз ви читаєте новину «До клубу підкинули вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути