Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 07:10

До 2050 року населення України зменшиться на 10 мільйонів

46 424 000 людей проживало в Україні на початок листопада. За місяць їх поменшало на 111 тис.

— У нас щомісяця зникає населення нормального районного центру, — кажуть у Державному комітеті статистики. — А основна причина — людей помирає більше, ніж народжується.

За 10 місяців цього року в Україні народилося 39 780 немовлят, померло на 23 тис. людей більше. Таким чином на тисячу українців припадає 10 народжень і 16 смертей.

— Населення в Україні зменшується з 1993 року, — каже начальник Департаменту статистики Держкомстату Любов Стельмах. — Щоправда, за останні три-чотири роки процес трохи уповільнився, бо зменшилася смертність. Але, за прогнозами ООН, населення в Україні зменшуватиметься до 2050 року. Тоді проживатиме 36 мільйонів українців.

Любов Стельмах каже, що причиною низької народжуваності є те, що сучасні українки не хочуть народжувати — займаються кар"єрою:

— Для нормального приросту населення жінка має народжувати по 3 дитини. А в нас народжують лише по одній. В Європі та ж ситуація. Але населення там росте за рахунок мігрантів, які їдуть туди на постійне місце проживання.

Населення світу постійно збільшується. За прогнозами ООН, до 2025 року на землі проживатиме 8,3 млрд. осіб. На земній кулі щорічно народжується 130 млн. немовлят, а помирає 50 млн осіб. Найвища народжуваність — у країнах Африки, Індії та Китаї.

Зараз ви читаєте новину «До 2050 року населення України зменшиться на 10 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути