вівторок, 27 січня 2009 18:35

Дніпропетровці позиватимуться проти України

Потерпілі від вибуху газу в житловій дев"ятиповерхівці Дніпропетровська позиватимуться проти України в Європейському суді.

Люди незадоволені рішенням суду, що амністував трьох керівників "Дніпрогазу". Потерпілі кажуть, що саме з їхньої вини стався вибух. Просять президента і прем"єра втрутитися в ситуацію й покарати винних.

— На будь-яке рішення можна подати апеляцію. Якщо люди думають, що в Європейському суді можна все вирішити, то не так усе й просто. Спочатку треба пройти всі внутрішні суди, включно з Верховним і Конституційним, — говорить юрист Віктор Пільганчук. Він вів справи в Європейському суді. — У Європейському суді лояльно ставляться до справ, коли люди захищаються від наклепу або коли наші українські суди відмовляються вести справи.

Суддя зачитував минулого тижня вирок про амністію під сльози потерпілих. Потім люди стояли під стінами Жовтневої райради, де відбувалося засідання, із фотографіями загиблих дітей і плакатами: "Кто ответит за смерть 23 погибших?"

Колишні підозрювані вийшли через чорний хід. Їхній адвокат каже, підзахисні можуть отримати зарплатню за час слідства й, напевне, повернуться на посади, що обіймали раніше. Ігор Іванков був генеральним директором товариства "Дніпрогаз", Максим Сорокін працював його першим заступником, а Сергій Бачурін — головним  інженером підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровці позиватимуться проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути