Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2012 06:45

Для ТВі зібрали півмільйона гривень

За чотири дні збирання коштів на підтримку телеканалу ТВі глядачі перерахували 483 тис. 738 грн. Він має сплатити податковій 4 млн грн податків і штрафу, за рішенням суду. Цих грошей у каналу немає. Тому 14 вересня колектив мусив оголосити початок кампанії "Викупай ТВі" та відкрити мультивалютний рахунок у банку.

— За вихідні торгова марка "Воля" відключила наш канал від своїх кабельних мереж у чотирьох містах: Донецьку, Севастополі, Харкові й Львові. Натомість нас перевели на базовий цифровий розширений пакет. Ми ще не знаємо, скільки людей у цих регіонах ним користуються, — говорить 45-річний Микола Княжицький, директор товариства "Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт", інша назва ТВі.

Він стверджує, що Володимир Манжосов, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, вимагав вимкнути канал.

— До мене пишуть керівники кабельних мереж, які кажуть, що Манжосов дзвонив і наказував відключити ТВі. Я знаю, тому сміливо можу говорити про це.

Люди несуть кошти на підтримку телеканалу, бо їм допекли інформаційні утиски. Так вважає політолог 37-річний Олександр Палій, координатор Громадської ради з питань свободи слова та інформації у 2002-2005 роках.

— Вони розуміють, що лише так можуть підтримати й захистити свій улюблений канал. ТВі тут є першопрохідцем, бо раніше кожен обурювався в себе на кухні. Зараз канал показав їм, у який спосіб можна протистояти владі. Гроші може і повинен нести середній клас українців. Але середній бізнес дуже притиснули, тому діяти він може тільки анонімно. Збір коштів телеканалу ТВі схожий на ситуацію під час помаранчевої революції. Тоді на Майдані стояли ящики, куди люди кидали тисячі гривень, — говорить Палій.

На 12.00 понеділка на заклик ТВі відгукнулися 1602 глядачі.

Зараз ви читаєте новину «Для ТВі зібрали півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути