четвер, 07 червня 2007 07:04

Дитячі віжки придумали для лінивих батьків

Автор: фото: Наталка МАКОГОН
  Батько підтримує доньку за допомогою дитячих віжок у Маріїнському парку в Києві
Батько підтримує доньку за допомогою дитячих віжок у Маріїнському парку в Києві

Дитячі віжки — перехрещені на грудях різнокольорові ремені з підкладкою — на столичних базарах коштують 15–25 грн. У магазині "Дитячий світ" — 40 грн.  Малюкам їх можна одягати із шести місяців. Застібкою на віжках дитину пристібають до коляски чи дитячого стільчика, щоб вона не відходила далеко.

— Это польский товар. На ребенка их как лифчик спереди одевают, — розповідає 35-річна Тамара, продавець дитячих іграшок на ринку біля станції метро Дарниця. — Так ребенок не упадет, вы его все время держите. Особенно бабушкам нравится.

Жінка каже, що з віжками можна не боятися, що малюк до машини побіжить чи в калюжу влізе. І нагинатися до дитини чи тягти її вгору за руку не треба. Бо весь час нагинатися у багатьох батьків болить спина.

— Ми свого часу щось подібне з пелюшки робили, — згадує пенсіонерка Любов Іванівна, яка на Дарниці торгує дитячим одягом. — Змотаєш тканину джгутиком, просунеш попід руки дитині й тримаєш.

Киянка Софія Наконечна, 27 років, вважає, що віжки вигадали для лінивих батьків.

— Це не рятує, — запевняє вона. — Дитина все одно падає. Лише за руку її можна тримати міцно. Та й те, що віжки вчать ходити, — неправда. Коли ремені натягуються, дитина не відчуває своєї ваги і не може тримати рівновагу. Інша проблема — як змусити малюка йти у потрібному напрямку. Не тягтимеш же дитину по тротуару.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі віжки придумали для лінивих батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути