пʼятниця, 16 серпня 2019 05:45

Дев'ятикласнику вирізали пухлину з мозку

Нейрохірурги столичної дитячої лікарні Охматдит видалили з мозку львів'янина 15-річного Богдана Тераза 4-сантиметрову пухлину. Досі всі лікарі відмовлялися це робити, бо існувала загроза ураження нервових центрів.

Пухлина утворилась у важкодоступному місці. Дорослих із такою недугою оперують, дітей — не наважуються. Якщо лікар зачепить хоча б один нервовий центр — хворий осліпне, оглухне чи не зможе більше рухатися.

— Пухлину виявили два місяці тому, — розповідає 36-річна Тетяна Тераз, мати хлопця. — Богдан часто блював, хоча їв те ж саме, що й усі. Потім став тягнути слова. Лікарі казали, що такі пухлини не оперують, пропонували терапію. Але щоб призначити її правильно, потрібен був аналіз. Його брати теж відмовлялися, бо небезпечно.

Столичні хірурги оперували за допомогою мікроскопа, що збільшує зображення в десятки разів. Видалили частину пухлини. Решта стала чутливіша до терапії.

— Найскладніше було зайти в стовбур головного мозку і не травмувати його, — згадує нейрохірург 39-річний Павло Плавський. — Пухлина такого ж кольору, як і стовбур.

Зараз Богдан проходить реабілітацію. Для повного одужання має отримати курси хіміо- та радіотерапії.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятикласнику вирізали пухлину з мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути