Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2021 06:46

Десятки тисяч кримчан утратили роботу

В анексованому Криму зникло сільське господарство, що вимагає великої кількості прісної води. Найгірше — з вирощуванням рису. Через занепад галузі десятки тисяч кримчан втратили роботу, говорять експерти.

— Більшість території півострова — це степи. А ще 60 років тому він був напівпустелею і там нічого не вирощували. Життя Криму дала саме дніпровська вода, — говорить Олександр Лієв, 44 роки, колишній міністр туризму півострова. — По Північно-Кримському каналу приходило майже 1,4 мільярда "кубів" води. 700 мільйонів ішло на затоплення 30 тисяч рисових чеків (ділянка ріллі для вирощування напівводних культур, що заливають водою і огороджують валами. Тоді вода не розтікається. — ГПУ). Культуру вважали пріоритетною в аграрній політиці півострова. Виробляли 80 відсотків загальної кількості рису. Він був кращий і корисніший за китайський чи в'єтнамський.

Рис на півострові зовсім не вирощують останні п'ять років.

— Без дніпровської води це неможливо, — додає Лієв. — Занепадають без вологи соя, соняшник і корми для тваринництва. Безробітні кримчани виїжджають. У селах позалишалися переважно літні жінки. Аграрні проблеми Криму не турбують Росію. Вона його анексувала для будівництва військових баз.

Зараз ви читаєте новину «Десятки тисяч кримчан утратили роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути