Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 10:35

Депутати пошкодували грошей на шкільні двері

"Якщо депутати не дбають про школи, то нехай дають зі своєї кишені", — каже 34-річний Віталій Гуменюк, батько другокласника Олексія зі львівської школи №62.

У четвер на сесію Львівської міської ради він із двома іншими батьками з батьківського комітету школи прийшли збирати гроші на двері й вікна для навчального закладу.

У школі №62 навчаються 600 учнів. Заклад у центрі міста в старій будівлі, що значиться пам'ятником архітектури. Замінити вікна на пластикові в такій не дозволяють. Можна реставрувати старі — це в кілька разів дорожче. Взимку в класах +7...-14°С. Стара котельня не прогріває, на нову потрібно 1 млн 700 тис. грн. Торік на всі потреби школи депутати виділили 27 тис. грн. Цього року міська рада запланувала дати на котельню 400 тис. грн.

— Цього вистачить хіба на підготовчі роботи. Діти далі мерзнутимуть. Батьки вирішили замінити хоча б вхідні двері — поставити потрійні, щоб останнє тепло не втікало. На це треба 19 тисяч. Почали скидатися, але ми не в силах зібрати таку суму. Пішли до депутатів, — каже Віталій Гуменюк.

Зранку перед сесією у приміщенні, де реєструються депутати, розставили дев'ять картонних саморобних скриньок для кожної політичної сили у раді.

— Закликали скидатися, як пиріжки на базарі купляти. Думали, кожен депутат дасть по 50–100 гривень. А вони від нас сахалися, ніби ми важко хворі з інфекційної лікарні. Навіть по 5 гривень не давали. Назбирали 2320 за рахунок кількох людей. Петро Адамик із "Пори" дав 200 гривень, Володимир Гірняк із "України Соборної" — 400, найбільше кинув Ярослав Гінка з "Удару" — 100 доларів. Він навчався у цій школі.

Із найчисельнішої фракції "Свободи" до скриньки підійшли лише троє депутатів із 55. Разом пожертвували 120 грн.

Того ж дня перед сесією міськради збирали гроші для онкохворих дітей і волонтери благодійного фонду "Крила надії". Нарахували 358 грн. Якщо поділити цю суму на всіх депутатів, вийде по 4 грн із кожного.

Зараз ви читаєте новину «Депутати пошкодували грошей на шкільні двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути