вівторок, 13 листопада 2018 06:50

Чхати треба, прикриваючись ліктем

— У сезон грипу й застуд одразу захворіваю. Бо в громадському транспорті один чхає, другий кашляє. Прямо відчуваються мікроби в повітрі. Те саме й на роботі. Після такого на тиждень злягаю із температурою, — каже 27-річна Наталія Яремчук із Херсона.

— Небезпечні патогени люблять подорожувати. Долоня їх погано стримує в процесі чхання чи кашлю, тож вони можуть поширюватися на більш як 2 метри. Це одна з причин, чому грип так швидко передається, — каже виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України 55-річна Уляна Супрун.

Перешкоджає розповсюдженню мікробів у повітрі хірургічна маска. Її слід носити всім хворим на грип або застуду. Від зараження це на 100% не захистить, однак стримати бактерії допоможе.

— Чхати або кашляти намагайтеся у внутрішню сторону ліктя. Такий спосіб максимально обмежує розповсюдження бактерій, якщо не маєте хірургічної маски чи серветки, — додає Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Чхати треба, прикриваючись ліктем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути