Ексклюзиви
субота, 22 грудня 2007 07:14

Через пожежі в Херсоні установили штучну ялинку

Цими вихідними майже в усіх містах України запалять головні новорічні ялинки. У Полтаві, Запоріжжі та Херсоні дерева будуть штучними.

— У нас і так лісів небагато. Тому цього року поставили штучну, — кажуть у прес-службі Запорізької міськради. — Аби набити ялинковий каркас, торік витратили 350 живих дерев.

У Запоріжжі штучна ялинка має 22 м заввишки. Придбали її за 280 тис. грн.

— На ялинці палатимуть 1200 метрів гірлянд: червоні, білі та сині, — розповідають у прес-службі. — А на верхівці буде 15-кілограмова сніжинка.

У Херсоні біля концертного залу "Ювілейний" установили 25-метрову штучну ялинку.

— Після літніх лісових пожеж на Херсонщині тепер кожне деревце є для нас безцінним, — говорить херсонський міський голова Володимир Сальдо. — За рік ялинка навіть за сприятливих умов виростає усього на 10–15 сантиметрів.

Торік на ялинковий каркас у Херсоні витратили 100 дерев.

Штучну ялинку обіцяли цього року і у Львові. Але поставили живу через зміну керівництва на підприємстві "Зелений ліс". Її уже засвітили 19 грудня, на свято Миколая.

— Справжня ялинка дісталася безкоштовно, а за штучну треба було багато платити, — пояснюють у прес-службі Львівської міськради.

Уперше за останні сім років установили ялинку на головній площі Івано-Франківська — Вічевому майдані. 2000-го там зробили фонтан, і місця не залишилося. Відтоді прикрашали чотири ялинки біля міськради. Тепер 20-метрове дерево засвітять на майдані на католицьке Різдво — 25 грудня.

Найвищою ялинкою не лише в Україні, але і в СНД буде київська. На дерево заввишки 35 м витратили 250 живих ялинок. Уперше поряд зроблять льодову ковзанку.

Інколи ялинки падають. Так, позаторік у місті Ярмолинці Хмельницької області у ніч на 31 грудня 12-метрове дерево звалило поривом вітру. Така ж пригода сталася в містечку Городок на Хмельниччині.

Зараз ви читаєте новину «Через пожежі в Херсоні установили штучну ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути