пʼятниця, 02 лютого 2018 00:00

Банкою "Мармайта" можна нагодувати кількох бійців

Волонтери у Великій Британії оголосили акцію "Солдату — по "Мармайту". Тамтешні активісти передають українським бійцям на Донбасі поживну пасту "Мармайт". Вона містить набір необхідних вітамінів.

Паста виготовлена на основі екстракту дріжджів із додаванням вітамінів групи В, фолієвої й нікотинової кислот і трав. Пропорції її приготування британці тримають у секреті 110 років. Паста є різновидом англійського сніданку.

Волонтери розповідають, що цей продукт стане в нагоді бійцям на важкодоступних позиціях. Партію з Англії вони отримали 27 січня.

— Передаємо снайперам, саперам, розвідникам і спецназівцям — тим, хто змушений по кілька діб лежати в засідках, працювати на віддалених позиціях, — розповідає волонтерка з Києва Катерина Стулень. — Сучасні сух­пайки — дуже хороші і смачні, мабть круту систему розігрівання. Але є нестандартні ситуації, коли немає часу їх навіть відкрити - на спецзавданнях чи засадах. Паста ж дає можливість швидко насититись. Її намазуть на галети чи розводять у термосі і п'ють. На смак — солона. Але дає ситість на весь день, зігріває й бадьорить.

400-грамова банка "Мармайта" у Британії коштує 4,65 фунта стерлінгів, або 158 грн. 200-грамова — 95 грн. В Україні на інтернет-сайтах можна замовити за 250 грн.

— Хто хоче підключитися до акції, купіть хоча б одну банку й передайте волонтерам. Ціна чимала, але можна скинутися й однією банкою нагодувати кількох чоловіків, які нас захищають, — каже ініціатор акції Ірина Міллер, 56 років.

Охочі допомогти з закупкою пасти можуть звернутись у редакцію.

Зараз ви читаєте новину «Банкою "Мармайта" можна нагодувати кількох бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути