четвер, 09 липня 2020 00:35

Азовське море захищатимуть американські катери

До 2025 року Україна отримає від Сполучених Штатів Америки 16 броньованих катерів Марк VI. Частина з них патрулюватимуть в Азовському морі.

— США запропонували катери тільки Україні, — каже 44-річний Олексій Неїжпапа, командувач Військово-морських сил України. — Бо лише ми розробили стратегію їхнього використання і представили етапи, як розвиватимемо ВМС України.

На службі річкових сил і військово-морського флоту США є майже сотня катерів Марк VI. Оснащені ракетними комплексами. Флот постійно оновлюють, зайві судна передають іншим країнам.

— Катер Марк VI — універсальна платформа, — додає Неїжпапа. — На ньому можна встановити зброю та обладнання залежно від потреб, від патрулювання і до висадки диверсійних сил.

Азовське море патрулюють два українські бронекатери, буксир "Корець" і корабель управління "Донбас" — плавучий штаб. У Маріуполі стоїть спецзагін морської охорони.

Зараз ви читаєте новину «Азовське море захищатимуть американські катери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути