вівторок, 18 липня 2017 00:00

Архієпископ Мстислав продав монастир УАПЦ

У незаконному продажу монастиря звинувачують архієпископа Української автокефальної православної церкви Мстислава, 39 років. Нібито продав його за 382 тис. грн.

2002 року УАПЦ отримала у власність руїни Червоногородського замку в селі Нирків Заліщицького району Тернопільщини. Там хотіли розмістити чоловічий монастир апостолів Петра і Павла.

— 2015-го помер митрополит Мефодій і главою церкви обрали Макарія. Керівником Тернопільської єпархії став єпископ Мстислав. За рік Нирківська сільрада прийняла рішення щодо руїн замку за клопотанням Мстислава. І за кілька місяців була погоджена їх передача новоствореному товариству "Джуринфортеця". Тернопільська єпархія значилася як один із його співзасновників, — говорить Наталія Шевчук, керівник Фонду пам'яті блаженнійшого митрополита Мефодія.

Товариство отримало право власності на фортецю 28 вересня торік. А за місяць Мстислав підписав указ про вихід єпархії зі складу співзасновників. Права на будівлю перейшли до місцевого підприємця Ольги Кузан.

Гроші від продажу замку мали піти на реконструкцію церков, пояснив архієпископ Мстислав. Яких саме, не уточнив.

27 вересня торік Мстислав із трьома священиками відпочивав у нічному клубі. Побився з іншими відві­дувачами. Глава УАПЦ Макарій попросив вибачення за поведінку архієпископа.

Зараз ви читаєте новину «Архієпископ Мстислав продав монастир УАПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути