четвер, 05 липня 2012 17:42

В аеропорту у Дубаї сканують сітківку ока
9

Фото: фото: Галина Остаповець

Тури до Єгипту та Туреччини в ціні зрівнялися з Об'єднаними Арабськими Еміратами. Тижнева поїздка на двох дорослих у Дубаї обходиться у $2 тис. Це чотиризірковий готель із харчуванням "сніданок-вечеря". 

В аеропорту у Дубаї сканують сітківку ока. Дані внесли в спеціальну базу, якщо людина скоїть правопорушення, її одразу депортовують. Росіяни, які відпочивали разом з нами, розповідали, що ще в Росії купили послугу "зелений коридор". Це коли туристи всі процедури в аеропорту проходять формально. Заплатили за неї $100. але в Дубаї виявилося, що вони такого не надають.

Всі дороги в Еміратах за містом — автобани. Вночі підсвічуються. Араби люблять швидку їзду. В нашого водія стрілка на спідометрі була за 120.  Навіть в містах араби не їздять повільно. Мінімум, що я бачила — це 90. В Дубаї для цього створили всі зручності. В місті лише з двадцять світлофорів і  продумані розв'язки. Там немає заторів.

Українці, які живуть в Дубаї, розповідали нам, що на перехрестях і автобанах стоять камери, які фіксують порушення. Штрафи за них водіям присилають і всі справно платять. Араби часто сідають за кермо випившими, але їдуть повільно. Замість "даїшників" в країні дорожня поліція, але вона виїжджає лише на ДТП.

Емірати - дорога країна. Мінімальний тариф таксі - $10. Обід в дешевих кафе обходиться також в $10. На цю суму приносять удвічі більшу порцію, ніж в нас. Якщо замовляєш м'ясо - безплатно кладують овочі і картоплю фрі. В Еміратах дуже дорога вода. Літр коштує два долари, а бензин лише 30 центів.

Місцеві жінки носять довгі чорні й закриті сукні, які називають опаї. Багато з них закривають очі чорною тюллю. Але на туристок, які ходять в шортах і майці, пальцем ніхто не тикає і не оглядується. Почуваєшся дуже комфортно.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту у Дубаї сканують сітківку ока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути