середа, 23 травня 2012 05:00

Квитки на найвищу телевежу розігрували в лотерею

Автор: фото: reuters
  Вид з гелікоптера на найвищу у світі телевежу ”Токіо Скайтрі” в японській столиці. Конструкція має запас міцності, щоб вистояти під час сильних землетрусів. Токійці півдня чекали під дощем на відкриття вежі, аби подивитися панораму свого міста під новим кутом
Вид з гелікоптера на найвищу у світі телевежу ”Токіо Скайтрі” в японській столиці. Конструкція має запас міцності, щоб вистояти під час сильних землетрусів. Токійці півдня чекали під дощем на відкриття вежі, аби подивитися панораму свого міста під новим кутом

Учора в японській столиці Токіо відкрили найвищу у світі телевежу "Токіо Скайтрі". Вона сягає 634 м . Має два оглядові майданчики: один на 350-метровій висоті, другий на 450-метровій.

На перший майданчик охочі піднімаються ліфтом. На другий — 445 поверхів їдуть ліфтом і ще 5 метрів йдуть скляними сходами. Нижній майданчик вміщує дві тисячі відвідувачів, верхній — 900. Поряд розташований хмарочос із понад 300 магазинами й ресторанами, що робить його найбільшим гіпермаркетом у Токіо.

Квитки на відкриття розігрували в лотерею. На одне місце було понад 300 охочих.

У день відкриття на вежу піднялися більше як вісім тисяч людей.

— Я приходив сюди багато разів, подивитися як вежу будували. Не міг дочекатися, доки її відкриють. На жаль, іде дощ і хмарно, не видно всієї панорами, але я все одно щасливий, — каже токієць 75-річний Акіра Цучіда, один із перших відвідувачів оглядового майданчика телевежі.

"Токіо Скайтрі" зводили понад 3,5 року. Будівництво заморозили на кілька місяців  2011-го, коли в Японії стався один із найсильніших землетрусів. Кажуть, вежа тоді не постраждала. Інженери запевняють: телевежа спроектована так, що витримає навіть найсильніший землетрус. У будівництво вклали 65 млрд єн — майже 7 млрд грн. Очікують, що комплекс відвідуватимуть 32 млн людей на рік.

Донедавна найвищою телевежею у світі була "Кантон-тауер" у китайському місті Гуаньчжоу — 610 м. Найвища конструкція у світі — 828-метровий хмарочос "Бурдж-Халіф", що у Дубаї, Об'єднані Арабські Емірати. Його відкрили 2010-го.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на найвищу телевежу розігрували в лотерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути