понеділок, 03 квітня 2017 16:48

На що варто подивитися дорогою до Полтави
6

Полтава – це українська душа, як кажуть жителі міста і туристи, які хоча б раз у ньому побували. Тут народились Іван Котляревський, Микола Гоголь, Маруся Чурай, жив Панас Мирний, працював Антон Макаренко.

З Києва до Полтави можна доїхати будь-яким видом транспорту. Щоб зробити поїздку комфортною і додати ще кілька цікавих місць по дорозі найкраще скористатись автомобілем.

Про це повідомляє Inspired.

Ми зібрали найбільш легендарні місця, куди варто заїхати дорогою до Полтави.

Дорога

Між Києвом і Полтавою 345 км відстані. Це 4 години в дорозі.

Подорожуючи з Києва, ми проїдемо Бориспіль, Яготин, Лубни, Решетилівку та Полтаву. Та ще декілька місць, про які розповімо далі.

Легендарне кафе "Королева бензоколонки"

Автор: pyriatyn.org.ua
  АЗ з фільму "Королева бензоколонки"
АЗ з фільму "Королева бензоколонки"

місто Пирятин, 157 км від Києва

Саме тут у 1962 році на АЗС в українському Пирятині знімали радянську комедію "Королева бензоколонки". "Курорт, честное слово. Солнце, воздух и бензин", - з фільму.

Ця заправка працює і досі. Їдучи у східному напрямку, українські туристи тут обов'язково зупиняються, роздивляються фотографії з Людмилою Добрийвечір і пригадують епізоди з фільму.

Мгарський монастир

Автор: Фото: zamkovyi.livejournal.com/
  Мгарський монастир
Мгарський монастир

місто Лубни, 204 км від Києва

В Україні безліч красивих монастирів, церков, храмів і архітектурних споруд, які збереглись до сьогодні. Одна з таких пам'яток – Мгарський або Спасо-Преображенський монастир. Запснований у 1619 році. Понад 400 років тому тут жили запорізькі козаки. У 1993 році відродили чоловічий монастир, який функціонує досі. На території є безліч відреставрованих споруд і об'єктів, а також відбудована бібліотека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 років тому біля Мгарського монастиря росли сади - ретро фото

Миргород

Автор: Фото: nice-places.com
  Миргород
Миргород

251 км від Києва

В ХІ столітті князь Київської Русі зустрічався у славнозвісному місті Миргород для підписання угод і договорів, звідси і назва – Мир-город. Сьогодні на території працює безліч курортів і оздоровчих закладів. Сюди протягом усього року приїздять туристи з усієї України Посеред міста розташований став з символічною для місцевих жителів назвою - "калюжа".

Диканька

Автор: Gazeta.ua
  Тріумфальна арка. Диканька
Тріумфальна арка. Диканька

334 км від Києва

Одного дня не вистачить, щоб прогулятися парком "Диканський", обійти безліч архітектурних пам'ятників і музеїв у цьому місті. Диканька стала популярною завдяки легендарному твору Миколи Гоголя "Вечори на хуторі поблизу Диканьки", написаному 1831-го року. Українці приїжджають в село, щоб побачити славнозвісні чотири дуби. Тут, за легендою, зустрічалися Мазепа і Мотря. Також щоб побачити Тріумфальну Арку і зайти до Троїцької церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що варто подивитися у Диканьці

Полтава

Автор: Фото: visittoukraine.com/
  Полтава
Полтава

345 км від Києва

Полтава – одне з найстаріших міст України. Згідно з археологічними дослідженнями засноване далекого 899-го року. Перша згадка про місто знайдена у"Повісті минулих літ" 1174 року. Національний заповідник "Поле Полтавської Битви" відвідують усі, хто приїздить до Полтави. Про легендарну Полтавську битву, напевне, знає вся Європа. В заповіднику зберігається безліч артефактів, археологічних пам'яток. Прогулюючись центром міста – головною вулицею Полтави, можна зайти до Свято-Успенського Собору і піднятись на дзвіницю, з якої відкривається красива панорама міста. На горі над річкою Полтавка стоїть відреставрований Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир XVII ст.. На Івановій горі – музей-садиба відомого українського письменника Івана Котляревського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З куркою, шкварками і грибами - де готують найсмачніші полтавські галушки

Опішня на Полтавщині - це столиця українського гончарства. На початку минулого століття тут працювало близько 1000 майстрів гончарного ремесла, а їхні вироби поставлялися до багатьох країн світу.

Зараз ви читаєте новину «На що варто подивитися дорогою до Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути