Gazeta.ua підібрала 5 закладів харчування, де можна посмакувати найрізноманітнішими видами галушок.
Ресторан "Лілея"
Тут подають галушки по-полтавські - з курячим філе в соусі зі сметани. Порції посипають зеленню. 400 гр коштують 49 грн. Заклад має кілька тематичних залів. Знаходиться в історичному центрі Полтави - на Соборній площі. Поруч - символ міста Біла альтанка.
Ресторан "Галушка"
Заклад оформлений в українському стилі. Пропонують галушки з різними начинками - м'ясом качки, кролика, курки, свинини, фаршировані печінкою. 300 вартує від 32 до 75 грн. Найдорожчі - із качкою і кролем.
Галушки змащують вершковим маслом і подають зі сметаною в горщиках. Найбільшим попитом користуються із шкварками та смаженою цибулею. Вони найдешевші - 30 грн.
"Полтавські галушки" в приміському селі Розсошенці
Галушки варять на пару. До начинки із печінкою додають тонко нарізану моркву. Повну рецептуру не вказують, бо мають кілька фірмових секретів. Найбільше замовлення отримали на кілька тисяч галушок - для бійців АТО. Готували цілу ніч.
Традиційні полтавські галушки із печінкою і свининою коштують 38 грн за 300 гр. Подають із сирним соусом і зеленню.
Галушкова мануфактура "Комора"
Розташований заклад в центрі міста. Мають 12 різновидів галушок: полтавська, диканська де-фуа, краківська клюшка, баварський кнодель, неаполітанські тортеліні, галушбургер, пекінське джао, токійське данго, сет Євразія, чізкейк мачуханський, чоколядовий донатос, вишневий крокенбус. Коштують від 12 до 94 гривень.
Подаються ці вироби із тіста в різних соусах - в грибному, з тушкованою капустою та соусом барбекю, в томатному соусі з пармезаном та базиліком, з маринованим імбиром та васабі або із солодким сиром.
Шинок "Диканька"
Найпопулярніші галушки - із печінкою, куркою з традиційною підливою на основі сметани. Порцію зі шкварками подають зі свининою на томатній підливі. Порції - 300 гр. Ціни варіюють від 43 до 65 грн. Можуть на замовлення приготувати солодкі галушки із ягідною начинкою чи із сиром.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше хлопці просять борща і смаженої картоплі - як працює польова кухня в АТО.
Коментарі