середа, 12 червня 2013 14:34

На білі ночі у Петербург треба їхати з 10 по 21 червня
13

Фото: Фото Олексія Присяжнюка

Киянин Олексій Присяжнюк купив путівку на білі ночі у Санки-Петербурзі. У тур виїжджає автобусом 14 червня.

"Путівку купив за 2,3 тисячі гривень, - розказує турист. – Це недорого. Навпаки у такий спосіб планую зекономити. Торік з друзями поїхав на чотири дні поїздом. Тільки за однокімнатну квартиру з твердими диванами віддали 400 доларів. Знайти житло на білі ночі в Петербурзі непросто. Усі хостели заняті, а ціни на квартири піднімають майже вдвічі. Дешевше, ніж за 100 доларів, навряд чи знайдете".

Олексій буде у Петербурзі 6 днів і 5 ночей.

"У вартість поїздки входить проживання у тризірковому готелі, сніданки, вечері і кілька екскурсій, - каже Присяжнюк. – Минулого літа трохи не розрахував з грошима. Витратив 2 тисячі гривень, які взяв з собою. Ще тисячу мусив зняти з картки. Добре, що квитки на потяг до Києва купили заздалегідь. Мусив економити на сувенірах і їжі. Останній день жив у Пітері на одній шаурмі. Вона там дешевша за хот-дог – всього 120 рублів. На наші гроші – майже 30 гривень. Дуже смачна і поживна. Готують на кожному розі, але краще купувати не на вулиці, а у кафе".

На білі ночі у Петербург з'їжджаються туристи з усього світу.

"Найкраще їхати з 10 по 21 червня. У цей час ночі найсвітліші. Цілу ніч можна гуляти вулицями і милуватися архітектурою. Опівночі складається враження ніби досі вечір. Можна запускати небесні ліхтарики і дивитися вогняні шоу. Першого дня у Петербурзі гуляли тільки в центрі – на Невському проспекті, біля Маріїнського театру. У Петербурзі 200 музеїв і 70 театрів. Хотіли попасти в Ермітаж. Півгодини навіть в черзі простояли, але більше не витримали. Почалася злива. Думали, всі розбіжаться. Але туристи продовжували стояти під парасольками і чекати своєї черги. На касі здивувала афіша. Вхід для росіян і білорусів був по 150 рублів, а для українців – 400".

В Ермітаж планує попасти цього року.

"Екскурсовод торік розказала, що любителям по 2-3 хвилини милуватися картинами та іншими творами мистецтва, щоб побачити в Ермітажі усе, не вистачить і 20 років. Дівчина Катя, з якою їду у тур, хоче сфотографуватися біля царського трону та в бальній залі, але не впевнений, що там дозволять знімати".

Згадує, як його товаришів – Олександра і Дмитра – торік розвели на гроші аніматори біля Ермітажу.

"Біля Ермітажу щодня тусуються десятки аніматорів, перевдягнутих у придворних і царів. До Сашка і Діми причепилося двоє – перевдягнуті у царя Петра І і царицю Катерину. Просили усього 200 рублів за фотографію. На наші гроші то 50 гривень. Друзі сфотографувались кілька разів. Думали, що це ціна за всю фотосесію. А виявилося, це вартість одного фото. Так за 3 хвилини спустили чотири тисячі рублів – 500 гривень".

"Петербург ще називають Північною Венецією. Гріх побувати у цьому місті і не покататися по його каналах. Екскурсія на катері коштує 400 рублів. Усім туристам раджу відвідати літню резиденцію царів Петергоф, сфотографуватися біля крейсера Аврора, якому уже 120 років, а ввечері поспостерігати, як розводять мости, аби під ними могли проплисти великі судна", - каже Олексій.

Зараз ви читаєте новину «На білі ночі у Петербург треба їхати з 10 по 21 червня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути