понеділок, 10 червня 2013 14:58

У Бангкоку замість сувенірів туристи мало не купили набір для покійника
14

Фото: Фото Михайла Сошинського

"Пішли на базар купувати сувеніри додому, а мало не купили набір для покійника, - згадує свою подорож до Бангкоку киянка Галина Сошинська. - Усі продавці за 2 долари пропонували нам паперові костюми. У кожному лотку там можна придбати одяг, засоби гігієни, техніку і авто з картону. Гід пояснила, що то набори для покійників. Тайці на згадку про своїх родичів купують такі набори і спалюють їх вдома, щоб на небі небіжчик мав усе, про що мріяв за життя".

Разом з чоловіком Михайлом киянка 14 днів провела у Бангкоці, столиці Таїланду. Тим, хто бажає купити сувенірів додому чи скуштувати екзотичних фруктів, радить відвідати водний або плавучий ринок у Бангкоці.

"Плавучих базарів у Бангкоку багато, але не всі дешеві. На деяких для туристів ставлять ціни вищі, ніж у центрі міста чи в супермаркеті. Плавучі базари самі тайці називають своєю Венецією. На них туристи плавають на човнах. Продавці торгують з пристані чи з таких же човнів. Найдешевші базари працюють з 4 по 9 ранку. Хочете зекономити, не полінуйтеся прокинутися раніше і пропустити сніданок у готелі. Не соромтеся торгуватися. Ціну можна збити удвічі. Тайці люблять дурити туристів. Перевіряйте прикраси та одяг, які купуєте. Часто може попадатися брак".

Вечеряти подружжя ходило у найбільший у Таїланді ресторан "Золотий дракон".

"Пропустили вечерю в готелі, аби побувати у цьому ресторані, - згадує Михайло. - Друзі дуже розхвалювали тамтешній інтер' єр і меню. Ресторан за розмірами нагадує 3-4 футбольних поля. Там завжди багато туристів. Офіціанти обслуговують довго, по території пересуваються на роликах і самокатах. Треба бути обережними, коли замовляєте щось із меню. Його бажано тримати під рукою, доки не закінчите вечеряти. Часто у кінці можуть принести рахунок, який удвічі перевищує ціни в меню. Коли відмовляєшся платити, погрожують, що викличуть міліцію і показують вже меню з завищеними цінами. У багатьох ресторанах в меню не вказується вартість страви, а тільки розмір порції".

Подружжя куштувало солодкий плов з рису.

"Чоловік замовив плов у дині, а я в ананасі. Мій був трішки з кислинкою, то можна було їсти. Чоловік свого з'їв тільки три ложки. Солодкий, немов з медом. А зверху поперчений так, що гортань обпікає".

За $ 10 – 80 грн Сошинські каталися на слонах.

"Той, хто має свого слона, вважається серед тайців заможним, - розказує Михайло. – Щоб купити тварину, гроші збирають усією родиною. Слон може годувати сім'ю з 10-12 людей протягом 20 років. Як нам розказував екскурсовод, на слона відкладають гроші по 10 років, а потім живуть за його рахунок,катаючи туристів. Таке задоволення коштує 10-15 доларів. Якщо маєте слабкий вестибулярний апарат, то краще на слона не вилазити, бо дуже качає. Слон іде, переступаючи з ноги на ногу, а туриста на ньому хитає у різні сторони. У Галі було одне бажання – пошвидше спуститися на землю".

"У Тайланді ще добре зароблять артисти цирків, - розказує дружина Галина. - Одні показують туристам трюки з папугами, які розмовляють між собою, цілуються і перелітають через кільця, підвішані у повітрі. Інші – сунуть голову у пащу крокодила".

Зараз ви читаєте новину «У Бангкоку замість сувенірів туристи мало не купили набір для покійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути