четвер, 30 травня 2013 15:35

У Мехіко з кукурудзи готують йогурт і морозиво
12

Фото: Фото Оксани Хоменко

"Люди у Мехіко здивували мене більше за американців, єгиптян і французів. Я об'їздила зо 30 країн, але ніде не набралась стільки вражень, як у мексиканському Мехіко. Як не дивуватися мексиканцям, які удома замість вазонів вирощують кактуси, а морозиво, замість шоколадної присипки, посипають чорним перцем", - розповідає кореспонденту Gazeta.ua киянка Оксана Хоменко.

Оксані на весілля хресний батько подарував подорож у Мехіко. З чоловіком Андрієм дівчина вирушила туди у весільну подорож.

"На вулицях Мехіко багато чоловіків заробляють, чистячи перехожим черевики. За день з цього можна заробити 30-40 доларів. Навіть найбідніші мексиканці не економлять гроші на своїх черевиках. Можуть одягнути брудні джинси, але туфлі повинні бути чистими і блискучими".

Популярним десертом у Мехіко вважають яблука у глазурі.

"Яблука у глазурі коштують 1-1,5 долара. Але не раджу купувати багато. Поливка може бути дуже солодка, а яблуко тверде і кисле. Чоловік купив склянку коників стрибунців. На форумах читали, що вони смачні, як соняшникове насіння. Але більшої гидоти я ще не куштувала. Спробували по одному і викинули. Рідні ображались. Казали, що краще б додому привезли, щоб і інші спробували".

Цікавлюся, чи пробували ще якісь екзотичні страви. "Знайомі з нашого готелю замовили у ресторані смажені яйця мурашок. Смачні, але не так просто їх засунути в рот. Наші люди такою екзотикою гидують", - говорить Оксана Хоменко.

Радить туристам обов'язково з'їздити у місто Теотіуакан. Там знаходиться піраміда Сонця. Вона є другою за висотою у світі після піраміди Хеопса у Єгипті.

"У Теотіуакані знаходиться Піраміда сонця, на вершині якої за переказами накопичується космічна енергія. Люди стоять у черзі годину і ще хвилин 20 піднімаються сходами, аби доторкнутися до вершини. Там ацтеки приносили жертви богам. З людини заживо виривали печінку і серце".

Не радить вживати на вулиці фреші.

"Свіжовичавлені соки у Мехіко продаються на кожному кроці. Вони там справді дуже дешеві, але несмачні. Мексиканці, аби заробити, економлять на фруктах, а сік розбавляють водою чи льодом. Фрукти на вулицях продають вже почищеними і порізаними на шматочки. Коли пропонують посипати чимось, не погоджуйтеся. Ананаси з перцем вам навряд чи здадуться смачними. Я раз попросила посипати мені морозиво. Думала, це шоколадні крихти, а виявилося, що перець. Мексиканці люблять усе гостре, навіть солодощі".

Усюди торгують вареною кукурудзою. За $ 1 – 8 грн. можна купити качан або стакан уже почищеної кукурудзи.

"Крім кукурудзи, продавець додасть вам у склянку сіль, майонез, може посипати твердим сиром або скропити соком лимону чи лайму. Мексиканці більше люблять кукурудзу на грилі. З кукурудзяного борошна печуть коржі і варять супи. Кондитери роблять кукурудзяне морозиво і йогурти".

Зараз ви читаєте новину «У Мехіко з кукурудзи готують йогурт і морозиво ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути