понеділок, 25 липня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Кіссінджер змінив думку і виступив проти територіальних "подарунків" для Росії

Кіссінджер змінив думку і виступив проти територіальних "подарунків" для Росії
Кіссінджер заявив про неможливість територіальних поступок з боку України. Фото: Delfi

Колишній держсекретар США Генрі Кісінджер закликав Україну та її західних союзників у ході можливих майбутніх переговорів з Кремлем не поступатися територіями, окупованими Росією після початку повномасштабної війни.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому каналу ZDF. Він зазначив, що переговори однозначно доведеться базувати на необхідності запобігти жертвам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

"І якщо відповідальні на Заході вирішать це перед переговорами, то це правильно. Вони повинні спочатку встановити межі того, чим вони за жодних обставин не поступляться. І відмова від української території не має бути однією з умов, які ми можемо прийняти", - заявив Кіссінджер.

За його словами, західні лідери у питанні переговорів з РФ повинні повною мірою координувати свою позицію з жертвою агресії.

"Факт у тому, що Росії доведеться повернути всі захоплені нею з початку війни території", - наголосив він.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі ексдержсекретар США Генрі Кіссінджер заявив, що Україна повинна йти на переговори з Росією, навіть якщо треба віддати частину своєї території.

Президент України Володимир Зеленський порівняв цю пропозицію із закликами деяких європейських країн піти на територіальні поступки Гітлеру перед початком Другої світової війни.

У своєму відеозверненні за підсумками 91-го дня війни Росії проти України він наголосив, що світ виявився не готовим до такого конфлікту, а українці мають зробити все, щоб нашу державу брали до уваги.

Зараз ви читаєте новину «Кіссінджер змінив думку і виступив проти територіальних "подарунків" для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути