вівторок, 10 квітня 2012 20:12

Іранська молодь чекає війни зі США, бо ненавидить свою владу
8

Фото: Фото: Дмитро Лінько

В Ірані молодь мріє, щоб американці напали на них і "поставили" свою владу. Бо нинішню іранську владу всі ненавидять.

Про це Gazeta.ua розповів професійний мандрівник Дмитро Лінько, який минулого тижня повернувся з Ірану.

"За всю подорож ми так і не знайшли людину, яка б була вдоволена теперішньою владою. Наприклад, в Сирії, яка нині вся в крові громадянської війни, ще кілька років тому всі до одного вихваляли президента Асада. Що можна очікувати від іранського народу, який навіть не боїться розповідати про свою ненависть до влади?", - каже Дмитро.

За його словами, в Ірані іслам не є таким впливовим у суспільстві, як це показують у новинах.

"Всюди мечеті пусті. В яку б мечеть ми не заходили б – віруючих, які моляться, не більше десятка. Навіть в п'ятницю ввечері біля тегеранських мечетей ми не побачили натовпу. Чого не скажеш, наприклад, про Афганістан, Палестину чи навіть Єгипет, де простих віруючих дуже багато", - зазначив мандрівник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран відмовився від долара та євро

Він розповідає, що ситуація в країні нагадує "совок" 80-х, коли від минулих комуністичних революцій залишились тільки назви, і ніхто вже на цьому не фанатіє. Всі хочуть свободи і втілення американської мрії.

"У провінції ми зустрічали багато молоді, яка мріє емігрувати з країни. Наразі в країні велика проблема з влаштуванням молоді. Найспритніші емігрують в інші країни, бідніші і неосвічені стають наркоманами. Ми самі були свідками цілої тусовки обкурених наркоманів, які тинялись нічним Ширазом. Коли запитали у більш старших: чи багато тут таких, нам відповіли – дуже багато. Сусідній Афганістан щорічно поставляє шалену кількість наркотиків як для внутрішнього користування в Ірані, так і транзитом до Європи. Щороку страчуються кілька сот людей за торгівлю наркотиками. Проте проблема наркоманії в країні залишається дуже далекою від вирішення", - поділився Дмитро Лінько.

За його спостереженнями, більшість іранців "тащиться" на всьому американському, носять одяг з написами NewYork, American style і п'ють Coca-Cola.

Зараз ви читаєте новину «Іранська молодь чекає війни зі США, бо ненавидить свою владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути